ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În anul 2013 Guvernul României a lansat un portal în care sunt centralizate toate informațiile referitoare la posturile vacante (funcționari publici) din cadrul autorităților și instituțiilor publice din România.

Acesta este adresat persoanelor care sunt interesate să ocupe un loc de muncă în cadrul administrației centrale sau locale.

Site-ul beneficiază de o serie de funcționalități ce permit căutarea și filtrarea posturilor după tipul de contract (temporar sau permanent), județ, distanță sau cuvinte cheie.

Anunțurile de angajare prezintă informații despre posturile vacante, modalitatea de aplicare și dosarul de concurs. Totodată, este pus la dispoziția publicului un ghid referitor la ce înseamnă ocuparea unei funcții publice – condiții generale, procedură de desfășurare a unui concurs pentru ocuparea unui post public, conținutul dosarului de concurs, criterii de evaluare într-un interviu etc.

Portalul poate fi accesat la adresa posturi.gov.ro.