ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr de 14 trenuri dintre cele 1.200 ale CFR Călători au fost anulate joi, din cauza temperaturilor foarte scăzute, care cauzează în continuare și întârzieri, informează compania.

 Din cele peste 1.200 de trenuri ale CFR Călători, au fost anulate 14, respectiv aproximativ 1% din numărul total. Trenurile anulate sunt de pe liniile: Tulcea Oraș - Medgidia, Târgoviște - Titu (două) și Titu - Târgoviște, Galați - București Nord și București Nord - Galați, București Nord - Urziceni și Urziceni - București Nord, Alexandria - Zimnicea, Zimnicea - Roșiori Nord, Titu - Târgoviște, Golești - Parc Krețulescu (două) și Parc Krețulescu - Golești și Pitești - București Nord.

Traficul de pasageri este preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri.

Anulările sunt necesare pe fondul temperaturilor extrem de scăzute, și au loc în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră), care sunt mai expuse problemelor tehnice de funcționare, precizează reprezentanții CFR.

 Pe secția Medgidia – Tulcea Oraș trenurile în circulație sunt remorcate în continuare cu locomotive diesel electrice, iar pe secția Slobozia Veche – Urziceni, trenurile sunt remorcate cu locomotive diesel electrice și locomotive diesel hidraulice.

Reprezentanții CFR Călători mai recomandă pasagerilor să acceseze informații legate de situația circulației trenurilor, la numerele de telefon de la stațiile CFR și pe site-ul companiei.