ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Eugen Iancu este tatăl lui Alex, unul dintre cei 64 de tineri morți în urma incendiului din Colectiv. Alexandru Iancu a decedat la 21 noiembrie, în Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. A murit cu zile, așa cum se moare în România. Avea doar 22 de ani. Tatăl lui, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010, se luptă de atunci să descopere adevărul. Și să-i facă pe cei vinovați să plătească, pentru că ei, prin minciunile și inacțiunea lor, au provocat moartea unor copii. I-au ucis băiatul.

Astăzi, Eugen Iancu a transmis un mesaj public ce comprimă, în doar câteva rânduri, toată drama prin care trec acum părinții rămași fără de copii. Și toată scurta noastră istorie post-Colectiv.

„9 LUNI. Ar fi trebuit ca Alex să aibe 23 de ani, să cânte, să fie probabil în concediu. Dar nu, nu este așa. 64 de tineri au murit. Cam 50 de tineri sunt mutilați pe viață. Alții vor rămâne cu semne pe corp și, cu siguranță, toți vor rămâne cu un coșmar întipărit în minte.
Cu ce a schimbat această tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat această crimă a statului român asupra propriilor tineri, sistemul administrativ sau politic? Cu nimic.
Am schimbat un guvern. Ei și? Vă simțiți mai în siguranță acum?
Vedeți o schimbare în spațiul public?
S-a pornit construcția unui singur spital?
S-a modificat ceva în funcționarea localurilor?
Mor mai puțini oameni? Știm de ce mor?
Este curățenie în spitale ?
Operatorii 112 acționează pentru intervenție rapidă și precisă?
Procurorii anchetează altfel decât la comandă?
Vedeți anchete asupra criminalilor și hoților din spitale? Vedeți anchete asupra lui Arafat sau Bănicioiu?
Sănătatea este garantată prin Constituție. Dar criminalii din sănătate sunt protejați de președinție, de servicii, de guvern, pentru că sănătatea cea garantată de legea supremă este secretizată.
Guvernul României face un raport, în urma căruia cineva trebuia cel puțin demis, cu siguranță procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze și să înceapă anchetele dar, fiind în țara tuturor posibilităților, procurorii se fac că nu văd, iar guvernul îi dă puteri sporite celui dovedit ca slab manager.
Acum, bineînțeles, ne pregătim de alegeri, din nou alegeri. Motiv să nu facem în continuare nimic.
Ce rost ar avea?
Viața este o loterie, dacă ai noroc scapi, dacă nu, GHINION.
Asta da schimbare.”