ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății a emis un ordin adresat Direcțiilor Județene de Sănătate Publică prin care aceste structuri sunt informate că  trebuie să faciliteze „accesul femeilor la avorturi la cerere”.

„Vă transmitem răspunsurile Comisiilor de obstretică-ginecologie și nou-născuți privind măsurile care se impun în contextul pandemiei de SARSCoV2/COVID19 pentru facilitarea:


-accesul gravidelor la consultații și tratamente
-alăptării nou-născuților, inclusiv a celor a căror mame sunt suspecte sau confirmate cu infecția SARSCoV2/COVID19
-accesul femeilor la avorturi la cerere

Documentele au fost transmise ca urmare a disfuncționalităților semnalate de către Asociația Front pentru cele trei domenii de mai sus”, precizează documentul Ministerului Sănătății (MS).
 
Decizia MS vine după ce cotidianul Libertatea, condus de Cătălin Tolontan, a dus o campanie de două săptămâni în acest sens, alegând să susțină agenda unor ONG-uri de extrema stângă precum Centrul Filia și Asociația Front.

Campania a început pe 8 aprilie, cu un articol din care cititorii puteau afla că „Femeile din România sunt aproape de epoca Ceaușescu” și s-a încheiat pe 22 aprilie, cu al treilea articol din serie, intitulat: „Pandemia e și a femeilor pe care statul le obligă să nască împotriva voinței lor. Doar 11% din spitalele din România mai fac avorturi la cerere. În București, niciunul”.
 
ONG-ul „Centrul Filia” este o asociație de extremă stângă, finațat de către Fundațiile pentru O Societate Deschisă (Soroș), granturile norvegiene, dar șide  ambasadele Statelor Unite și ale Olandei sau de Agenția Elvețiană de Dezvoltare și cooperare”. Printre „Partenerii” acestei organizații apar ONG-urile cunoscute din rețeau Soroș: de la asociația „Activewatch” a lui Mircea Toma, la Accept și APADOR-CH. 

Centrul Filia s-a remarcat prin faptul că l-a reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru discriminarea țiganilor deoarece acesta a spus că majoritatea cazurilor de maternitate în rândul adolescentelor se regăsesc în rândul etniei rome. Reclamația a rămas fără rezultat.

Asociația Front este o altă organizație feministă radicală, semnatară și coautoare a programului „Sexul vs Barza”, de educație sexuală în școli, în care fetelor li se explica faptul că de la 16 ani pot să meargă singure să facă avort, fără a da socoteală nimănui.

Programul respectiv a fost respins de Ministerul Educației la vremea respectivă, fiind contestat cu tărie de către asociațiile de părinți.