ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce la finalul anului trecut a pornit în aproximativ 20 de județe ale țării, campania de strângere de semnături pentru protejarea familiei prin Constituție a demarat și în București, anunță Coaliția pentru Familie pe pagina sa de facebook.

Astfel, cei care vor să semneze pentru definirea căsătoriei, prin Constituție, ca uniunea dintre un bărbat și o femeie o pot face la sediul Coaliției din strada Matei Basarab Nr.46, de luni până vineri, între orele 14 și 18. 

Conform președintelui Comitetului de Inițiativă pentru modificarea Constituției, Mihai Gheorghiu, până acum s-au strâns un număr impresionant de semnături în acest sens. Campania beneficiază deja de zeci de mii de voluntari.

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni, ale căror semnături au  început deja să fie strânse. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.