ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federația Română de Rugby, în colaborare Centrul de Transfuzie Sanguină București, reia campanie de donare de sange, cu prima donare din 2017.

Astfel, vineri, 17 martie, în Vestiarul 1 și Vestiarul 2 la Federația Română de Rugby, de pe Bulevardul Mărăști nr.18-20, sector 1, București, va fi amenajat un centru de donare respectând toate regulamentele în vigoare.Cei care doresc să își ajute semenii, pot veni să doneze sânge vineri, între orele 8.15 - 12.45.

„Începem un nou an dedicat semenilor prin campaniile de donare organizate de federația noastra. Indiferent de rezultatele sportive, dincolo de obiectivele, de performanță, suntem în primul rând oameni, iar gestul de a dona sânge din sângele nostru este una dintre cele mai elocvente dovezi ale umanității noastre. Arătați că vă pasă de ceilalți, demonstrați solidaritatea specifică rugbyului și nu numai lui și veniți alături de noi pentru a salva vieți”, a declarat medicul coordonator Alin Popescu, pentru site-ul federației.

Pot dona sânge persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, au o greutate corporală minimă de 50 de kilograme și nu au afecțiuni de genul boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatită virală cronică, HIV/SIDA. O altă condiție este ca, de la ultima donare, să fi trecut cel puțin 70 de zile.

În România, donatorului de sânge îi sunt recunoscute și acordate o serie de drepturi și avantaje, menite a încuraja și stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, un număr de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de munca, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariați, sau o zi scutire de frecvență, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și a militarilor, și decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării.

Foto: frr.ro