ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capela Ortodoxă Română din Panciova, amenințată cu vânzarea pentru o datorie de 367.616,50 dinari, a rămas a minorității naționale române din localitate datorită sprijinului acordat de creștinii din Uzdin, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, preotul paroh Mircea Munteanu.

 Potrivit acestuia, s-a ajuns în această situație după ce avocatul Octavian Suciu a pretins să i se achite anumite servicii juridice prestate chiar în perioada când el deținea funcția de președinte al Consiliului Parohial al bisericii.

„Cum aceasta nu dispunea de suma respectivă, cel în cauză s-a adresat Tribunalului din Panciova și a obținut o hotărâre definitivă și irevocabilă. Nu se știe ce ar fi putut face acesta cu sfântul lăcaș. Nu știm de ce nu a solicitat datoria în timpul când reprezenta credincioșii și a făcut-o mult mai târziu', a precizat Munteanu.

În context, el a arătat că printr-o adresă, în 15 noiembrie 2016, un executor judecătoresc a început demersul de executare silită a Capelei ortodoxe Române din Panciova.

„Într-o astfel de împrejurare a intervenit Episcopul Daciei Felix, PS Daniil, și preotul bisericii Sf. Gheorghe din Uzdin, Moise Lința, și au acordat un împrumut Capelei Ortodoxe Române din Panciova, salvând-o astfel de la înstrăinare și, poate, de la transformarea ei într-un spațiu comercial sau depozit', a mai spus preotul paroh Mircea Munteanu.