ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Țurcanu, europarlamentar PNL, a avut o intervenție în plenul Parlamentului European, în care a atras atenția asupra abuzurilor comise împotriva unor familii de români de către autoritățile pentru protecția drepturilor copilului din unele state europene. 

Iată discursul europarlamentarului român: 

„Doamnă președintă, stimați colegi, doresc să vă atrag atenția asupra abuzurilor autorităților pentru protecția copilului din unele state europene, abuzuri cărora le-au căzut victime, recent, mai multe familii de români. Așa fost cazul Botnariu, în Norvegia, când cinci copii au fost despărțiți de familie. La capătul a șapte luni dramatice, după proteste în douăzeci și unu de țări, familia Botnariu se va reîntregi. Din păcate, familia Barbu trăiește acum o dramă similară în Marea Britanie.

Florin Barbu a făcut peste două săptămâni greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. Fac apel la autoritățile britanice să respecte drepturile celor doi copii, cetățeni români, și solicit autorităților europene să acționeze pentru prevenirea acestor traume familiale. Este de datoria noastră să asigurăm echilibrul între cele două principii fundamentale: interesul superior al copilului, prevăzut în Recomandarea nr. 874/1979, și necesitatea de a menține familiile unite, conform articolului 9 din Convenția privind drepturile copilului.”

 
Ieri, Mihai Țurcanu a adresat și o interpelare Comisiei Europene pe această temă, solicitând intervenția acestui for.

Florin Barbu, un cetățean român care trăiește la Londra, este tatăl a doi copii, Diana și Andy, care au acum 8 și, respectiv, 5 ani. Ȋn 2014, copiii au fost preluați de către serviciile sociale britanice în sistemul de protecție specială, invocându-se neglijarea lor de către părinți. 
 
Autoritățile române au comunicat omologilor din Marea Britanie solicitarea de repatriere a celor doi copii în România și plasamentul lor în familia bunicului matern, care și-a exprimat dorința de a-i crește, ca alternativă la plasamentul lor în sistemul de protecție specială din Marea Britanie.

Autoritățile britanice nu au ținut însă seamă de această soluție, dispunând ca cei doi copii să fie dați spre adopție în Anglia, unui cuplu gay, așa cum a precizat tatăl copiilor, din informațiile pe care le are.

Florin Barbu a fost în greva foamei și protestează în continuare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, pentru ca Diana și Andy, copiii lui care prin lege sunt cetățeni români, să fie repatriați în țară.