ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegațiile unei tinere mămici, conform cărora un Mall Bucureștean ar „discrimina” familiile monoparentale au devenit știre, dar nu totul e așa cum apare, avertizează jurnalistul Paul Andrei pe blogul său.

Mai exact, este vorba despre oferta unui cinematograf pentru cei care vor să iasă la film în familie.

„Și vine la coadă această mămică împreună cu cei doi copii. Tatăl nu e prezent, din păcate, din motive pe care doar le putem bănui. Oricum, e foarte adevărat, e dificil să crești singură doi copii în România zilelor noastre. Revenim la cazul nostru. Această mămică avea posibilitatea să cumpere pachetul Digital pentru doi adulți și 2 copii sub 12 ani la 68, dacă i se părea rentabil să plătească un bilet în plus, ceea ce nu e, dar ca idee. Sau avea posibilitatea să plătească un bilet de adult si doua bilete de copii, adică 48,5 lei de luni pana joi sau 58,5 lei ivineri – duminică. Prețurile diferă pentru că nu se spune în text în ce zi și la ce ora s-a întâmplat "nenorocirea”. Pur și simplu, pachetul nu i se adresa ei. Sunt convins ca dacă voia sa achiziționeze acest pachet, plătind costul sau, nu ar fi refuzat-o nimeni.

Deci, vedem în stânga că un pachet Family Digital era 68 de lei și, orice variantă ar fi ales, ea ar fi ieșit în câștig. Deci despre ce vorbim? Uite, v-am pus alături și poza cu pachetele și poza cu prețurile biletelor întregi. Puteți face singuri calculele”, scrie Paul Andrei.

Acesta afirmă că blogul respectivei trebuia promovat și cea mai bună cale de a face asta este de-a scrie împotriva familiei.

„Un blog de care nu au auzit foarte mulți trebuie promovat. Și atunci probabil că a venit ideea "hai să scriem ceva împotriva familiei tradiționale, doar știi că ăștia dau share la orice e pe ideea asta. Poate avem noroc și ajunge și pe mâna unor oameni importanți din presă care abia așteaptă să își mai înfigă colții în tot ceea ce ține de tradiție.” Mă rog, aici e doar o presupunere.

Nu e vorba de nicio discriminare. Văd pe site-ul lor tot felul de promoții, unul e "meniu romance”. Păi bănuiesc că se referă la un cuplu.  Eu zic că ar putea fi acuzați că exclud din această campanie pe cei care au mai multe soții, nu? Sau dacă noi venim 3 și spunem că ne iubim cu toții de ce nu am putea beneficia de această promoție? Înțelegeți care e absurdul situației?”, notează Andrei.

Jurnalistul continuă și demontează reacțiile împotriva Referendumului pentru Căsătorie, afirmând că situația familiilor monoparentale va fi aceeași, indiferent dacă acest exercițiu democratic va avea sau nu loc.

„Problema mea e, însă, alta. În cadrul textului e aceeași placă pe care o auzim din gura tuturor rătăciților: "Băi, nene, familia cu un singur adult nu e familie? Vine referendumul peste noi și atunci cum vor fi protejate aceste familii care au rămas fără unul dintre părinți?!”

Eeeh, mai ține cineva minte ce vrea să schimbe în Constituție acest referendum? Că mă gândesc că lumea a uitat și poate de asta e așa în ceață. Acest referendum vrea să schimbe "căsătoria se realizează între doi soți” cu "căsătoria se realizează între un bărbat și o femeie”. Deci ce treabă are familia monoparetală în treaba asta? Unde era familia monoparetală protejată până acum? Familia monoparentală e familie, nu așa cum se presupune că s-ar fi exprimat angajata Multiplex, dar nu are legătură cu eventuala modificare a Constituției. Aducerea în prim-plan a familiei monoparentale e doar o strategie, și recunosc, una excelentă, de a atrage familiile în care a existat un divorț sau un deces alături de cei care critică modificarea din Constituție. Simplu, cineva se folosește de ele. Statutul familiei monoparentale nu se va schimba cu absolut nimic dacă Referendumul cerut de 3 milioane de români în urmă cu fix 2 ani va avea loc. Da, atât a trecut și nimeni nu știe când va avea loc.

Și apropo de acest referendum, că altă idioțenie care circulă foarte intens e aceea că "Nouă ne trebuie acest referendum, când se taie pomii în țară, când nu avem spitale and so on…?”
Păi cine îi împiedică pe acești oameni să propună un referendum pentru a modifica Constituția astfel încât nimeni să nu mai taie niciun copac în țara asta? Să strângă necesarul de semnături și apoi poate că vor fi satisfăcuți. O problemă nu are legătură cu alta. Dacă un număr suficient de cetățeni sunt de acord cu propunerea respectivă, dați-i drumul la treabă! Dar na, e ușor să critici din tastatură fără să te implici deloc în ceva concret”, a conchis tânărul.