ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferul camionului care a ucis 84 de persoane la Nisa nu a avut nicio problemă în a trece de filtrele organizate de Ziua Națională a Franței, după ce a spus că transportă înghețată.

În același timp, un cetățean din România, țară membră a Uniunii Europene, a trecut prin  momente nu tocmai plăcute pe aeroportul din Otopeni. Plecat în vacanță împreună cu fiica sa de 8 ani, cei doi au fost verificați pentru a se detecta eventuale substanțe halucinogene sau explozive.

Scenariul s-a repetat și la întoarcerea din vacanță.

"La plecare spre lumea occidentală sunt oprit împreună cu fiică-mea (8 ani, ochelari de tocilară), ni se dă cu niste solutii pe haine și pe mâini ca oamenii să fie siguri că nu am atins droguri sau substanțe explozibile în ultima perioadă.
La întoarcerea din lumea occidentală un rucsac este oprit pentru verificări suplimentare, scoase toate hainele, aceleași probe luate de pe rucsac, analizate instant. Problema era o bucată de brânză cedar, al cărei miros a declanșat nu știu ce senzor.
În același timp, în lumea occidentală, un arab cu un camion plin de arme și explozibil e lăsat să treacă pe un drum închis, pentru că șoferul a zis că are înghețată.
Terorista de fiică-mea vrea înghețată zilnic. Ar mânca și copii ăia de la Nisa, dar lupta cu terorismul e grea, nu? Și eu ce să fac, să cred?", a scris utilizatorul pe Facebook.