ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.05: La ora 14:00, ActiveNews a transmis în direct depunerea celor 3 MILIOANE de semnături ale românilor, care doresc revizuirea Constituției.

14:10 Camionul a ajuns în fața Palatului Parlamentului, iar voluntarii din întreaga țară semnează pentru predarea listelor cu semnături.

1Au început descărcarea cutiilor în care se află listele de semnături.

Voluntarii au terminat de descărcat cutiile, iar camionul a părăsit curtea Palatului Parlamentului.

”Reprezentăm trei milioane de români care doresc ca familia să fie formată dintre un bărbat și o femeie. Nu este împotriva a nimic, acest act este doar pentru familia tradițională, care poate aduce pe lume copii.”, a spus actrița Alina Tomi.

15:00 ”După 40 de ani de comunism arătăm că se poate. În jurul familiei, membri ai tuturor cultelor creștine din România, ale tuturor etniilor din România au fost prezenți și au semnat pentru familie. Cu toții am înțeles că avem nevoie de acest lucru. Au semnat din toate segmentele de vârstă. Actuala definiție este foarte clară, dar din punct de vedere al cuvântului este ambiguă, Am adus poporul în casa poporului. Este un reflex civic a ceea ce înseamnă familia. Toate confesiunile creștine au pus umărul pentru un deziderat creștin. Nu vrem o definiție religioasă a familiei. Această formă de exprimare a societății face ca prin ea să dăinuiască popoarele. O să facem tot ceea ce ține de noi pentru ca să rezulte un referendum și apoi modificarea Constituției”, a spus Ioan Șolea, președintele Coaliției pentru Familie.


Știre inițială

 

"Mâine (N.R, azi), la ora 14.00, intrăm pe poarta Senatului cu camionul cu semnături și cu încă ceva: CEA MAI LUNGĂ SCRISOARE! La propriu!" - anunță Coaliția pentru Familie:

"O scrisoare de 30 de metri lungime pe 1,5 m lățime va fi înmânată, simbolic, odată cu documentele oficiale - propunerea legislativă de revizuire a art. 48(1) din Constituție și cele circa 3 milioane de semnături de susținere - stimaților noștri lideri politici".
 
Liana Stanciu apreciază că este cel mai important eveniment pentru protejarea familiei și ne oferă mai multe amănunte despre cea mai lungă scrisoare:
 
"Luni va fi o zi mare. Coaliția pentru familie înmânează Parlamentului cea mai mare și mai impresionantă scrisoare. Este o scrisoare cu peste 3 milioane de semnături, probabil cel mai important eveniment pentru protejarea familiei. Pentru că e prima dată când trei milioane de români au semnat proiectul pentru revizuirea Constituției, pentru a se recunoaște fără echivoc faptul că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie". 
 
Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.
 
"Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției", se arată într-un comunicat.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

"Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori", mai precizează sursa citată.