ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui mesaj trimis de către Liciniu Lupu, bărbatul care a beneficiat de cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din România, în valoare de 35.000 de euro, declarațiile de venituri au fost redactate când nu se punea problema ca indemnizația de creștere a copilului să nu mai fie plafonată.

„Declarațiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizațiile de creștere a copilului să nu mai fie plafonate. Toate declarațiile mele de venituri au fost conforme realității și mi-am achitat integral și la timp toate taxele și impozitele datorate statului român. Acestea au reprezentat sume importante. În baza acestor venituri fiscalizate mi s-a stabilit indemnizația”, arată Liciniu Lupu.

Bărbatul adaugă că nu dorește să se refere la „abuzuri ale ANAF”, însă „a crede că eu am dat declarații false fără să-mi reproșeze cineva ceva și fără să existe un dosar în acest sens este un atentat la minima inteligență a opiniei publice”.

„Fără să doresc, în acest moment, să mă refer la abuzuri ale ANAF, așa cum a făcut-o în mod repetat noua conducere politică a țării, numeroși oameni de afaceri și alte persoane avizate, precizez doar că a crede că eu am dat declarații false fără să-mi reproșeze cineva ceva și fără să existe un dosar în acest sens, este un atentat la minima inteligență a opiniei publice”, spune sibianul.

Surse oficiale declarau, vineri, că în urma controlului efectuat, veniturile declarate și impozitate pentru 2015 nu s-au găsit la un control amănunțit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o altă decizie de impunere.

Indemnizația de creștere a copilului în valoare de aproximativ 35.000 de euro pe care a primit-o timp de patru luni sibianul a fost recalculată, după ce controlul ANAF a stabilit că beneficiarul ei obținuse venituri mult mai mici decât cele declarate. Acum, bărbatul primește puțin peste o mie de lei și va trebui să restituie banii pe care i-a primit până acum. 

 

La începutul lunii septembrie anul trecut, cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost suspendată temporar, pentru efectuarea unor verificări ale veniturilor declarate de beneficiar, după care plata a fost efectuată. Bărbatul care încasează cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din România a depus cererea în luna iulie.