ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat ore în şir o elevă până şi-a pierdut cunoştinţa, scrie Adevarul.

Judecătorii vasluieni au luat această decizie invocând hotărârea Curţii Constituţionale, prin care s-a declarat neconstituţional arestul la domiciliu în cazul persoanelor trimise în judecată, pentru că nu este reglementată durata maximă pentru care poate fi dispusă în procedura de cameră preliminară şi de judecată.  ”În baza art.211 raportat la art.202 C.p.p. cu referire la Decizia nr.361 din 07.05.2015 a Curţii Constituţionale a României, dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar a inculpaţilor Burada Ovidiu Silviu, Avădănei Silviu, Bolboceanu Petrică Ionuţ, Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru, Surleac Ioan şi Burlacu Paul Andrei”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoria Vaslui.

Odată această decizie, judecătorii le-au impus celor şapte tineri o serie de restricţii. Nu au voie să meargă în baruri, discoteci, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu victima sau cu martorii din dosar.

Este pentru prima dată în justiţia vasluiană când în cazul unui viol cu un număr atât de mare autori, aceştia sunt judecaţi în stare de libertate.

În luna noiembrie 2014 şapte tineri au violat o elevă, supunând-o timp de mai multe ore unor chinuri incredibile. Tribunalul Vaslui a decis pe 9 aprilie 2015 înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, motivând "că timpul scurs de la comiterea faptei, aproape cinci luni, este suficient pentru diminuarea impactului public generat de faptele inculpaţi".