ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, și reprodus la scară naturală, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani. Exemplarul care va fi prezentat la Muzeul ”Antipa” are o deschidere a aripilor de 12 metri și un craniu care măsoară aproape trei metri.

Hatzegopteryx, care aparține Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziției ”Aripi peste timp” și a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur, notează News.ro.

Expoziția „Aripi peste timp” va fi deschisă în perioada 28 iulie - 14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar și pe Pteranodon animatronic și încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în București, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râșnov.