ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoselele din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 și DN7, susține un raport al Ministerului Transporturilor. România se află pe primul loc în Uniunea Europeană din punctul de vedere al numărului deceselor cauzate de accidentele rutiere.

Drumurile naționale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 și DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de către reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferințe în care a fost prezentată Strategia Națională de Siguranță Rutieră pentru perioada 2016 - 2020, adoptată acum aproape două luni de către Guvern.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat.

Drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între București și vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic și Brașov este unul dintre cele mai aglomerate din țară.


Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundațiilor și alunecărilor de teren.

Pe lista neagră se află și DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între București și Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul București-Focșani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală și Moldova.

Prin noua strategie națională care vizează creșterea siguranței rutiere în perioada 2016-2020, autoritățile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020.