ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alpinistul Constantin Lăcătușu este unul dintre românii curajoși care a hotărât să escaladeze Munții Himalaya, cei mai înalți munți din lume. 

Barbatul în vârstă de 55 de ani, din Piatra Neamț, împreună cu alți patru apliniști, au plecat la începutul lunii octombrie cu gândul să trăiască o nouă experiență la înălțime, potrivit click.ro. În pofida condițiilor meteo, ei nu se vor lăsa bătuți până nu își ating obiectivele.

Cei cinci apliniști au urcat pe Island Peak (Imja Tse) la 6.190 de metri și urmează să escaladeze și vârful Ama Dablam, care are o altitudine de 6812 metri. Constantin Lăcătușu s-a gândit să împartă puțin din minunata lui experiență și cu ceilalți, postând o fotografie din expediție pe pagina lui de Facebook. Acesta ajunsese la 6.189 de metri pe Island Peak la momentul respectiv.

”După câteva nopți dormite la 5200 m și urcarea pe Island Peak, la 6189 m, putem spune că aclimatizarea a decurs bine și putem trece la next level. Am coborât la Panboche, 4000 m, pentru o gură de oxigen și apoi mergem în Ama Dablam, în tabăra de bază,  la 4600 m”, povestește Constanin Lăcătușu, potrivit b1.ro.

Românul nu este la prima lui experiență de acest fel, în 1995 reușind să ajungă la 8.848 de metri pe vârful Everest.