ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația senatorului Daniel Barbu a stârnit nenumărate controverse în România. Acesta a afirmat că meseria de politician e mai riscantă decât cea de combatant în Afganistan, iar firesc, cea mai vehementă reacție a venit de la un militar de carieră. Florin Velea a spus clar că ar merita ca un soldat să-i strivească în picioare fața senatorului.

"Domnule Daniel Barbu, dacă nu aveți minimă decența să cereți scuze public familiilor celor răniți sau decedați în teatrele de operații, consider că acest cățel militar care are în gură o grenadă de exercițiu are onoare și demnitate superioară dvs", i-a răspuns ofițerul MApN, Paul Valea, pe contul său de Facebook.

"Am participat la 3 misiuni în Afg (Afganistan - n.r.) domnule Daniel Barbu. Știți ce se afla în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt șpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afg pe o diurna egala cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviți de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveți pe nas)", a mai scris ofițerul MApN.

În aceste zile, Florin Valea este într-o misiune în Bosnia Herțegovina, ca instructor al armatei locale. Și a fost, într-adevăr, de trei ori în Afganistan.

Florin Valea este unul și același cu concurentul Masterchef de la Pro Tv de acum doi ani care a plecat din emisiune pentru că nu a suportat ideea de a face echipă, în eventualitatea calificării mai departe, cu un transexual.

"Nu mi se pare normal să văd barbați îmbracați în femeie, cu perucă. Nu-mi doresc așa ceva în echipă", a exclamat el în 2014.

Reacția PRO TV a fost vehementă, reprezentanții postului descriind motivul lui Florin drept "absurd", numindu-l un om cu "prejudecăți".

"Pentru mine, onoarea este cea mai mare bogăție și nu vreau să renunț la această onoare", a spus Florin Velea.

La ediția din 2014 a emisiunii Masterchef, realizatorii Pro tv l-au adus în show pe Nicolae Paul, de 44 de ani din Cluj, dar care insistă să i se spună Cora, pentru a participa la emisiune. Bărbatul s-a îmbrăcat în haine femeiești, a purtat peruci și pantofi de femeie.