ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimul român care fusese dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat, a anunțat marți premierul Dacian Cioloș, care se află în Italia, împreună cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de seismul din Amatrice.
 
„Din informațiile pe care le am de astăzi, și acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate", a afirmat Cioloș.

În cursul serii, premierul Cioloș și ministrul Pîslaru participă la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi, potrivit gov.ro.
 
Premierul a anunțat, potrivit Agerpres, că vrea să propună o zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia, foarte probabil joi.
 
"Am văzut și durere, dar am văzut și optimism și m-am bucurat pentru asta. Am fost la spital în prima parte a vizitei. M-am întâlnit cu doamnele care erau internate acolo. Înțeleg că deja o persoană a fost externată astăzi de dimineață (...) Din doamnele pe care le-am vizitat două sunt în stare bună, una cred că va fi chiar externată zilele următoare. Și e o doamnă care e încă imobilizată la pat, a avut fracturi, dar medicii de acolo mi-au spus că toți sunt recuperabili. Sigur, va fi mai greu probabil din punct de vedere psihic să spun așa ca să treacă peste momentul acesta", a spus Cioloș.

Premierul a precizat că un psiholog a mers din România în Italia tocmai pentru a fi alături de românii care au nevoie.