ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, agenția de publicitate „Papaya” a realizat un clip prin care invită românii să boicoteze Referendumul pentru Căsătorie.

Clipul prezintă o lume post-Referendum în care copii sunt duși într-un loc ce ni se dă de înțeles că ar fi o biserică, după sunetele unei slujbe catolice din fundal, unde un fel de dictatoare cu o uniformă asemănătoare cu cele naziste, dar cu simbolul PSD,  îi întreabă pe copii ce sărbătoresc pe 6 octombrie. Aceștia răspund, terifiați, „Ziua Referendumului”.

Clipul se încheie cu o scenă în care cineva este ars pe rug în fața clădirii Parlamentului. Jurnalistul Cătălin Sturza a comentat acest clip, taxând ipocrizia celor care acum ceva timp se scandalizau pentru că CpF realizase un clip pro-Referendum, alături de niște adolescenți.

 

„Mai țineți minte cum s-au isterizat unii ziariști pentru că CpF făcuse un clip în care niște adolescenți se întrebau cum va arăta România de mâine? Cum strigau atunci că este imoral să te folosești de adolescenți pentru a promova tema Referendumului pentru Căsătorie?

Uitați-vă acum la acest clip făcut de Papaya (link). Oare e moral să te folosești de COPII pentru a promova un astfel de mesaj umoral și visceral – care, pe deasupra, mai e și mincinos?

E moral oare să faci bani pe seama familiei, agitând o astfel de propagandă împotriva inițiativei cetățenești susținute de trei milioane de români? E moral oare ca, în lipsa oricărui argument, să întinzi la extrem coarda emoțională, prin demonizarea și nazificarea acestor milioane de români și, în fapt, a tuturor susținătorilor acestui Referendum?

Că inteligent sigur nu e. Și nici corect factual. În fapt, așa cum am mai zis, nazismul și fascismul au avut viziuni foarte PROGRESISTE cu privire la căsătorie. Nu, nici nazismul, nici fascismul nu au promovat căsătoria tradițională între un bărbat și o femeie. Iar vânătorile de vrăjitoare au prosperat nu în vreo teocrație, ci într-una dintre cele mai raționaliste perioade din istoria omenirii. Ele au prosperat în Epoca Iluministă.

E moral oare să te folosești de chipurile unor COPII pentru a promova astfel de minciuni? Mi se pare că e deja ceva dincolo de ipocrizie. E dincolo de minciună. Și e dincolo de propagandă. E deja o boală, e patologie. Și dacă acest clip stârnește o frică, este o frică în sens invers: deoarece, de câte ori am văzut o astfel de propagandă devenind mainstream în spațiul public, am văzut și urmările ei. Oamenii care pot face așa ceva nu dau doi bani pe adevăr, libertate sau democrație. Oamenii care pot face așa ceva cred că sunt, în fapt, capabili de ORICE”, a spus el.