ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răniți și urmași ai celor uciși în Decembrie 1989 stau la coadă la Parchetul Militar pentru a depune plângeri împotriva rezoluției de clasare a Dosarului Revoluției.

Oamenii cer să li se facă dreptate și să fie pedepsiți cei care au ordonat și executat masacrele. Printre ei sunt și văduvele unor eroi care nu au primit nici o compensație până acum din partea statului român, dar și membri ai Asociației "21 Decembrie", potrivit tvr.ro.

Peste 100 de oameni au stat ore în șir în fața Parchetului Militar, unde au depus plângeri. Ei sunt nemulțumiți că Dosarul Revoluției a fost închis, deși nu au fost condamnați încă toți vinovații.

Printre contestatari sunt și văduvele unor eroi care au murit la Revoluție și care nu fac parte din vreo asociație sau nu dețin brevete de revoluționari, deși ar fi meritat pe deplin. Florian Bălan, soțul Antonicăi, a murit chiar de ziua fiicei sale, care, an de an, pe 23 decembrie, își începe aniversarea la cimitir.

Procurorii susțin că faptele s-au prescris și că nu sunt prevăzute de legea penală.