ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a afirmat într-un videoclip de promovare a USR Liberal că cei de la Coaliția pentru Familia sunt promotori ai leginarionarismului și putinismului, având o agendă obscură.

Aceste afirmații au supărat puternic Coaliția pentru Familie care l-a amenințat pe Dan Barna, care este și deputat, că va suporta „consencințe juridice".

„Inițiativa noastră cetățenească a fost avizată de către Curtea Constituțională, fiind un demers perfect admisibil într-un spațiu democratic — în fapt, chiar cel mai democratic demers posibil, fiind vorba despre inițiativa declanșării unui referendum. În acest context, considerăm calomnioasă, vexatorie, denigratoare și defăimătoare eticheta aplicată de Dan Bârna și USR Liberal în videoclipul respectiv de demers promovat de asociații religioase, promotori ai legionarismului și putinismului, cu o agendă obscură care urmărește confiscarea libertății, urmărind promovarea intoleranței în legislație, educație, sănătate, familie și impunerea controlului statului asupra vieții private, Referendumul întorcând România în trecut", susține Coaliția pentru Familie într-un comunicat de presă.

„În aceste condiții, afirmațiile făcute în videoclipul respectiv sunt nu doar false, neavând nicio susținere în realitate, ci și profund denigratorii și defăimătoare, pentru care se va solicita antrenarea tuturor consecințelor juridice pe care ele le implică", mai spune comunicatul transmis de Coaliția pentru Familie.