ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie respinge acuzațiile și insinuările asociațiilor MozaiQ și Accept, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa redacției ActiveNews.

Organizatorii inițiativei pentru revizuirea Constituției susțin cu tărie că nu au nicio legătură cu „cu alte persoane denumite în comunicatul de presă al asociațiilor MozaiQ și Accept, dezavuează ferm orice formă de violență, orice fel de jignire, indiferent contra cui ar fi ea îndreptată”.

Iată comunicatul integral:

Referitor la insinuările făcute de asociațiile MozaiQ și Accept, de pretinsă implicare a Coaliției pentru Familie în amenințările la adresa unuia dintre organizatorii manifestației „Dumnezeu nu face politică” din 19 noiembrie 2016.


Coaliția pentru Familie respinge acuzația că ar fi „circulat” numărul de telefon al unuia dintre organizatorii manifestației din 19 noiembrie. Pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie a fost preluată, de pe site-ul ziarului „Adevărul”, una dintre imaginile apărute în articolul-reportaj „Cum a decurs marșul „Dumnezeu nu face politică", inițiat de comunitatea LGBT din București” scris de Alexandra Șerban și publicat în 19 noiembrie 2016 la adresa adev.ro/ogvyxi.

Imaginea în cauză este fotografia unei foi volante ce conține sloganuri pregătite pentru manifestație, la care este atașat un număr de telefon pentru contact. Interesul pentru preluarea imaginii din articolul de presă rezultă din referințele pe care sloganurile înscrise pe foaie le fac la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei.

În textul anexat imaginii, postat pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie, nu se face nicio referire și nu se atrage în niciun fel atenția la persoana activistului, ci exclusiv la sloganurile scandate, comentate critic.

Între timp, imaginea a fost eliminată din articolul „Adevărul”, însă a rămas pe serverul adevarul.ro la această adresă: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/11/19/583042ed5ab6550cb8a55743/627×0.jpg

Coaliția pentru Familie nu are nicio legătură cu alte persoane denumite în comunicatul de presă al asociațiilor MozaiQ și Accept, dezavuează ferm orice formă de violență, orice fel de jignire, indiferent contra cui ar fi ea îndreptată. Acuzațiile aduse de cele două organizații, de incitare la ură și violență, sunt total nefondate, mesajul Coaliției pentru Familie fiind unul pozitiv și tolerant.