ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Coaliția pentru Familie” privește cu îngrijorare situația critică în care se află mai multe familii de cetățeni români din Norvegia, din cauza separării forțate a copiilor de părinții lor, în urma deciziei autorităților norvegiene.

"Afirmând că respingem abuzul atât în familie, cât și asupra familiei, fără să calificăm în niciun fel procedurile administrative și juridice ale autorităților norvegiene în cazurile respective, ținem să afirmăm că și aici trebuie să primeze principiul prezumpției de nevinovăție până la pronunțarea unei condamnări definitive, într-o instanță care să decidă asupra responsabilităților celor acuzați.
 
De asemenea, ținem să afirmăm că slujirea interesului superior al copilului trebuie să însemne aplicarea, în mod echilibrat, gradual și proporțional cu responsabilitatea prezumată a părinților, a dreptului autorităților statului de intervenție în mediul familial în cazul constatării unor abuzuri certe."

Comitetul de inițiativă cetățenească al „Coaliției pentru Familie” își exprimă speranța că familiile de români vor fi reîntregite, iar copiii vor crește alături de părinții lor naturali.

"Rolul familiei naturale în creșterea copiilor nu poate fi înlocuit de nimeni și de nimic, de aceea susținem și ne dorim ca, în funcție de soluțiile juridice pe care instanțele le vor da și în cazurile în care abuzurile nu pot fi dovedite în mod cert, familiile să fie reîntregite, copiii regăsindu-și astfel mediul cel mai potrivit pentru devenirea lor ca ființe umane depline, fără handicapul unei traume ireversibile, aceea de a crește fără părinții naturali.
 
Comitetul de inițiativă cetățenească își exprimă și pe această cale susținerea pentru afirmarea familiei, ca fiind cadrul unic pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale ale civilizației europene cu rădăcini creștine.", se arată în comunicatul Comitetului de inițiativă cetățenească al „Coaliției pentru Familie”.