ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă săptămâna trecută semnaseră 825.000 de români pentru modificarea Constituției, astăzi, Coaliția pentru familie anunță că s-au strâns peste 1 milion de semnături.

Anunțul îmbucurător a fost făcut pe Facebook în această seară: "Cu bucurie vă anunțăm că am depășit 1 milion de semnături!"

Este încurajator că un număr impresionant de români se pronunță în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Conform legii, inițiatorii au nevoie de minimum 500.000 de semnături, strânse în decurs de șase luni.

Inițiativa Coaliției pentru familie pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind „întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, se bucură de susținerea mai multor culte religioase din România. De altfel, comitetul de inițiativă este multiconfesional, cei 16 membri ai săi fiind ortodocși, catolici, greco-catolici, baptiști și penticostali.

Printre cei peste 1 milion de oameni care au aderat până acum la această inițiativă se numără și mulți români ce aparțin unor minorități religioase, dar și unor minorități etnice din România, rromi sau maghiari. Însă sprijinul cel mai consistent vine, așa cum e și firesc, din partea majorității ortodoxe.

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege are nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, faceți click aici.

Recent, Slovenia a decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, după ce Parlamentul adoptase o lege în acest sens. Un număr de 13  state europene nu permit căsătoria între persoane de același sex.