ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Cluj, în cea de a 15-a zi de proteste anticorupție care au loc în toată țara, un mic grup de suporteri ai cauzei pro-viață a lansat un mesaj inedit. Ei au condus timp de aproape o oră marșul anticorupție afișând un banner pe care scria:

Vrem politicieni #proViață, #proFamilie, #proRomânia
#misionariivietii #voteazaproviata

Membrii grupului mai purtau și pancarte cu mesaje similare, care pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a campaniei 40 de Zile pentru Viață, unde albumul foto este însoțit de un scurt text în care se spune: „Suntem singura țară din lume care a avortat mai mulți copii decât locuitorii pe care îi are. Dreptul la viață este dreptul fundamental, și până nu recunoaștem dreptul de a se naște al fiecărui român, nu putem clădi o cultură a dreptății în România. Ne-am săturat de 27 de ani de politică coruptă. Vrem o nouă clasă politică, dar întrebarea este cu cine votăm? Ca și misionari ai vieții, este datoria noastră să construim o politică pro-viață și să votăm pro-viață. Trebuie să susținem și să promovăm doar politicieni pro-viață”, potrivit site-ului Știripentruviață.ro.

Astfel prin gestul lor, clujenii pro-viață au dorit să transmită societății românești că numai prin dreptate se combate corupția, iar un popor care nu protejează drepturile celor mai slabi, începând cu dreptul la viață al copiilor nenăscuți, nu poate să promoveze o cultură reală a drepturilor omului.

„Am profitat de ocazie ca să transmitem un mesaj. Să se audă și o altă voce, și o altă propunere. Dacă nu apărăm dreptul la viață, nici un alt drept nu este garantat. Iar mesajul a fost transmis pe toate canalele! Lumea vedea, făcea poze, se uita mirată”, declară Iulia Călinescu, o clujeană repatriată din Canada care a ieșit la miting împreună cu soțul ei, Dan, și cu cei patru copii ai lor.

Cei doi sunt principalii organizatori ai campaniei 40 de Zile pentru Viață, care are loc anual în peste 559 de orașe din 27 de țări, inclusiv la Cluj și în alte cinci orașe din România. Aceasta constă din 40 de zile de protest pașnic cu veghe și rugăciune în apropierea unei clinici unde se fac avorturi la cerere. Conducătorii religioși ai principalelor culte reprezentate pe plan local susțin această campanie.