ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul Energetic Hunedoara va organiza un concurs pentru ocuparea a 100 de posturi la Exploatarea Minieră Vulcan, a anunțat compania, care se confruntă cu mari dificultăți financiare după ce instanța a amânat intrarea în insolvență.

Posturile care urmează să fie ocupate prin concurs sunt de mineri, electricieni și lăcătuși. Compania va angaja personalul pe o durată determinată de șase luni, cu o perioadă de probă de maximum 15 zile.

Procesul privind insolvența Complexului Energetic Hunedoara, deschis la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat până la judecarea unui alt dosar disjuns, care se află la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Hunedoara a respins, în 7 februarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH și a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvență la solicitarea creditorilor.

Conform tabelului de creanțe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieșirea din insolvență a societății nu se datorează îmbunătățirii situației economice și financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajați la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și la termocentralele Mintia și Paroșeni.