ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Geo Scripcariu, fost PR la Hidroelectrica și colaborator la Dilema Veche, TVR, sau România Liberă ar fi fost protagonistul unui scandal uriaș în trenul București-Constanța, jignind o mamă pentru că aceasta dorea să se joace cu fetița ei.

Potrivit informatiilor postate pe blogul sau, Scripcariu a fost „PR Coach si veteran al PR-ului românesc, care a lucrat in calitate de External Affairs Manager la The Coca-Cola Company, Inc., Public Relations Director la firma de consultanta strategica si tehnologica Booz * Allen & Hamilton, Inc., Public Relations Specialist la firma de consultanta juridica Financial Markets International, Inc.

Scripcariu a lucrat in pozitii de PR Communications Senior Consultant in mai multe proiecte Phare, USAID si JICA. El s-a specializat recent in administrarea (inclusiv din punct de vedere Marketing PR Communications) a proiectelor cu fonduri structurale.

Roxana Voloseniuc, cunoscută pentru activitatea ca redactor-șef de la revista Elle România, a relatat pe pagina sa de Facebook ce a pățit în drumul spre orașul de la malul Mării Negre.

„În această dimineață în trenul Intercity Constanța-București am fost victima unei agresiuni fără precedent. Călătoream la clasa I cu fetița mea de aproape doi ani, trenul arhiplin, se vânduseră bilete în picioare și mulți dintre acești oameni ocupaseră culoarele cu valize, genți... era cald iar noi ne tot mutam cu căruciorul ca să nu deranjam și mai mult. La un moment dat m-am gândit să îi diversific activitățile Anei și să ne apucăm de colorat. În spatele meu era un scaun liber care avea în față o măsuță, așa că m-am gândit să schimb locul.

Vă mutați așa peste tot?, îl aud pe individul din fața mea. Am nevoie de o măsuță ca să putem colora, îi răspund. Adică să cânți un cântecel, să-i spui o poezie, nu poți? Îmi cer scuze, dar nu am nevoie de sfaturi în momentul acesta, îi răspund eu, realmente șocată deja de lipsa de politețe, de felul de adresare… dar răul cel mai rău urma să vina…

Aaaaaa…. deci ești de-aia care crede că face un copil și e al ei???!!! Nuuuu... e al societății, nu al tău!!! Dar ce cauți singură, fără bărbat, în tren? Nu ai soț? Îi spun că e nepoliticos, iar el răspunde... Și tu ești nef****ă! Se întoarce către soția lui și îi spune: E de-aia care trântește bărbaților un copil și apoi pleacă!. O întreb dacă e mândră de soțul ei și îmi răspunde că da, că ea prețuiește educatia…!

O prietenă care călătorea cu noi în tren îmi spune că îi văzuse interacționând la casa de bilete, unde acest individ urla la sărmana soție cât îl țineau plamanii… deci trag concluzia că este clar victima unei violențe domestice cumplite. Monologul a durat infinit, atât cât călătoria, și căpăta diverse forme, de la jigniri repetate despre felul în care arăt, până la sfaturi despre ce trebuie să mănânce copilul, cand… despre cum e lumea în România, despre femeile care îndrăznesc să circule fără bărbați…  M-am implicat în multe acțiuni și am inițiat chiar campanii anti violență, anti violență domestică, discriminare etc… pentru că am auzit, am citit studii despre aceste fenomene, dar nu pentru că le-am trăit vreodată pe pielea mea. Azi am avut această neșansă. Deci, da, există printre noi astfel de monștri!”
 
Întâmplarea este confirmată de mai multe persoane chiar pe pagina de Facebook a Roxanei Voloseniuc.