ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste trei milioane de români au semnat pentru revizuirea Constituției, iar dorința lor se vrea ascultată de cei din conducerea țării, semnăturile fiind deja trimise la sediul Parlamentului.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare o dată cu alegerile parlamentare din toamnă.

Această inițiativă nu a fost privită cu ochi buni de Florin Iaru, care a criticat în termeni duri într-un editorial intitulat ”Trei milioane de proști” pentru Adevărul.ro acest aspect.

Grupul de Apărare a Bisericii a trimis un comunicat pe adresa ActiveNews, care se vrea o reacție la adresa poetului și pe care vi-l prezentăm integral:

”Domnule Florin Iaru,

Grupul de Apărare a Bisericii a luat cunoștință de invectivele (proști, tâmpiți, ipocriți) adresate românilor care au semnat pentru referendumul de schimbare a art. 48 din Constituție. I-ai jignit pe toți cu nerușinare. Încearcă să-ți revii. Nu ai dreptul să vorbești astfel. Atitudinea ta vine din tenebrele comunismului antihristic.

Poate ești supărat că în România sunt mulți oameni care cred că Dumnezeu a făcut omul „bărbat și femeie” și Taina Cununiei e normalul.

Ne e milă de tine. Tu ce ești? Dacă ai trăi în America la care W.C. te-ai duce? Pocăiește-te! Domnul te așteaptă! Și nu mai jigni oamenii care nu ți-au făcut nici un rău.
          
Cei 3 milioane de români sunt triști că prin vorbele tale ticăloase L-ai pălmuit pe Dumnezeul lor. Acesta este și motivul pentru care îți scriem. Altfel nu meritai,
 
Grupul de Apărare a Bisericii

P.S. Întreabă-i pe părinții tăi dacă sunt bucuroși sau triști de textul tău.”.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor''. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.