ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică s-a încheiat ediția 2016 a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment care a avut loc la București.

În afară de concerte, marșul luminilor și vizitarea principalelor repere creștine și culturale ale Capitalei, tinerii au participat la două ateliere de lucru, în care s-au discutat despre „Prezența și importanța tinerilor în Biserică”, respectiv „Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii”. 

În cadrul acestor teme s-au abordat problemele ce țin de nevoile Bisericii, educația din școli, participarea adolescenților la viața bisericească și multe altele.

În ceea ce privește organizarea tinerilor în Biserică, tinerii au ajuns la concluzia că „în fiecare parohie ar trebui să existe cel puțin o grupă de catehizare pentru copii/tineri; acolo unde grupul de tineri este mai mare, iar resursele comunității pot susține o astfel de inițiativă, tinerii se pot constitui într-o asociație care să faciliteze dezvoltarea și implementarea de proiecte la nivel local sau regional”.

De asemenea, tinerii vor ca Biserica să-i sprijine pe cei care au căzut în diferite vicii, cum ar fi dependența de droguri, alcool, pornografie dar și cei care au adoptat stereotipuri negative față de Biserică, se arată în documentul Concluzii după Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată Lumea, publicat pe siteul Basilica.

În ceea ce privește educația, tinerii susțin că „Biserica oferă cadrul adecvat în care familia creștină își poate proteja identitatea spirituală în fața secularizării și a globalizării, dar și că Biserica, printr-o mai mare implicare socială, trebuie să ofere alternative sănătoase de conviețuire, prin programe de felul Școala Părinților,în care să fie formați tinerii din parohii, care au devenit părinți de copii”. 

În ceea ce privește Educația sexuală în școli, materie rebotezată Educație pentru Sănătate, tinerii ortodocși „au observat tendința de sexualizare a conceptului”. Mai departe, ei consideră că răspunderea pentru educația sexuală și pentru sănătate a copiilor revine familiei și „nu doresc impunerea în școli a unei astfel de discipline; ea ar putea exista ca activitate extrașcolară, la dezvoltarea căreia să ia parte Familia, Biserica și personalul medical avizat”.

Referitor la ora de religie, tinerii doresc înființarea „unor cabinete de Religie, cu ajutorul elevilor; aceștia se vor implica activ în dezvoltarea unor astfel de cabinete, iar materialele didactice se vor reînnoi permanent”.

De asemenea, ei cred că ar fi benefică o abordare non-formală a acestei materii. Documentul integral poate fi consultat printr-un click aici.

Întrebări si răspunsuri Partea a III a Părintele Constantin Necula

Posted by Biserica Icoanei on 19 Octombrie 2015

Ieri noapte, sute de persoane au cântat în centrul Bucureștiului, ca în seara de Înviere: Hristos a Înviat din morți! Imagini UNICE în Europa