ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este o perioadă tulbure pentru România. Oamenii au ieșit în stradă să protesteze, unii au ales să o facă împotriva Guvernului, iar alții împotriva președintelui țării. Din păcate, acest tip de manifestații nu fac niciun bine poporului român, chiar dimpotrivă, acestea merg spre dezbinarea acestuia.

Cornel Nistorescu a scris un editorial pentru Cotidianul în care a făcut o analiză a ultimelor evenimente petrecută în țara noastră punând accentul pe faptul că sunt românii sunt învrăjbiți unii împotriva altora.  

„„România a făcut progrese considerabile în ultimii ani în întărirea statului de drept și a luptei anticorupție", susține Ambasada Austriei din România.

Ce zici, Franț? Ia vezi că ambasadorul tău stă cu fundul pe lemn fin din România și se face că nu știe despre devalizarea munților și despre excesele celor de la Schweighofer Holzindustrie și Kronospan (fosta Fratti). Pe ei îi iubesc toate guvernele și toți președinții noștri, iar noi suntem doar cretinii vinovați care ne-am reunit într-o rețea de corupție, ca să le oferim pe niște bănuți lemnul care arăta prea frumos pentru nasul nostru de țărănoi. Și madam Aurelia Cristea, cîndva deputată cu pretenții de preacurată și preacinstită și nefumătoare sinceră, și-a dat demisia din PSD? Vai de mine! Oare cum a lăsat-o sufletul? Păpușa de ea, s-a trezit în conflict cu sufletul ei care nu i-a zis mare lucru cît lucra cu mahării Clujului. Fosta vînzătoare de aprozar din Huedin a devenit o conștiință. Cum să nu dea ea o lecție de morală PSD? Și lui Ioan Rus, și lui Vasile Dîncu (pesedist sub plapumă, cînd e mai cald), și lui George Maior, care nu s-a delimitat, și lui Eduard Hellvig. Și lui Dacian Cioloș sau tuturor acestora la un loc, dacă nu cumva unul dintre ei i-o fi zis: ia dă-ți demisia, ca să le tragi una să te țină minte. Și sună-l pe Rareș Bogdan să te mediatizeze, ca totul să arate ca o luptă disperată între grupul PSD de la Cluj-Napoca și Sălaj cu grupul PSD de la Teleorman, București și Craiova.

Sincer (pentru că pute de cuvîntul acesta prin politica românească), Aurelia Cristea a avut o problemă de conștiință la fel ca și Florin Jianu. Și amîndoi au ieșit la interval într-o decizie la fel de sinceră cu a CNN, care l-a ales pe ministrul fost pe la Voiculescu să explice lumii ce-i cu protestele din România.

Să nu vă supărați pe mine, dar eu cred că demonstranții din Piața Victoriei s-au strîns la protest tot atît de sincer ca și pensionarii adunați la Cotroceni. Adică determinați, organizați, influențați, amăgiți, manipulați etc. Și la fel de inconștienți, porniți pe calea de a dovedi că ei au dreptate. Diferența stă doar în vîrstă și în venituri. Din fericire, nici una nu contează. Diferența de număr este nesemnificativă. și în defavoarea celor din Piața Victoriei. De ce în defavoarea lor, fiind totuși semnificativ mai mulți? Simplu! În cazul lor, manipularea a funcționat mai subtil, mai rafinat, cu tehnici moderne și cu excepționale diversiuni de logică. Faptul că sunt mai mulți nu le dă totuși dreptate în raport cu pensionarii. Le confirmă doar protestul față de OUG 13, cea cu care PSD și-a dat în petic. Adică s-a pripit, crezînd că merge oricum și că a urcat deja pe cai mari. Iacătă-l la un pas de a merge pe jos!”, a scris Cornel Nistorescu.