ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinii ortodocși din Cluj Napoca, aflați sub binecuvântarea ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, vor participa la campania internațională împotriva avortului, intitulată 40 de zile pentru viață, informează siteul ASCOR Cluj.

Astfel,creștinii ortodocși din Cluj se vor fi prezenți vinerea, între orele 07:00 și 21:00, în fața unei clinici private pentru a atrage atenția asupra dreptului la viață al fiecărui copil. Campania se desfășoară între 23 septembrie și 1 noiembrie și vor lua parte credincioși din toate cultele creștine ale orașului.

"Participantii nostri vor citi Psaltirea neintrerupt, se vor ruga pentru sufletele copiilor avortati, vor purta icoane si insemne cu mesaje pentru incurajarea dreptului la viata al tuturor copiilor si sprjinirea Familiei asa cum a lasat-o Dumnezeu.
De data aceasta locatia nu va fi in fata unei institutii de stat cum a fost Spitalul Dominic Stanca in campania trecuta, ci in fata unei institutii private. Stim ca in peste 50 de ani in Romania s-au inregistrat in clinicile de stat peste 22 de milioane de avorturi, cat populatia Romaniei. Acest numar insa nu vizeaza si clinicile private care au si ele o contributie ingrijoratoare. Din pacate cabinetele private sunt alese de catre femeile cu clasa sociala mai bine asezata dar nu numai. Respectarea dreptului omului de a alege ajuns sa fie atat de gresit inteles incat o parte din aceste cabinet private chiar isi afiseaza pe site fara nici o retinere, preturile la toate tipurile de avort. Tocmai de aceea, la a doua editie a acestei campanii s-a stabilit ca locatia sa fie in fata unui cabinet privat In toata perioada cuprinsa intre 22 septembrie si 1 noiembrie o sa fie zilnic cineva in Piata Cipariu pentru a sustine aceasta campanie", arată sursa citată.

Doritorii se pot înscrie făcând click AICI.

Campania 40 de zile pentru viață își are originile în SUA, mai precis în Texas, în anul 2004. De-atunci, campania a fost preluată în peste 25 de țări ale lumii. Campania constă în prezența voluntarilor în fața clinicilor unde se realizează avorturi. Aceștia citesc rugăciuni, vin cu icoane sau mesaje.