ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mărirea salariului minim pe economie a fost una dintre promisiunile făcute de PSD în campania electorală pusă în aplicare imediat Sorin Grindeanu s-a instalat la Palatul Victoria.

Nu toată lumea a privit cu ochi buni majorarea, chiar dacă România este printre ultimele țări din Europa în ceea ce privește valoarea salariului minim.

Dragoș Pătraru are o teorie interesantă: „Cum afli dacă un jurnalist e în slujba corporațiilor și nu în slujba cetățenilor? Vezi ce părere are despre creșterea salariului minim. Dacă spune că nu e o treabă bună, că românul nu e productiv și trebuie plătit ca un sclav, pentru că altfel ne pleacă investitorii, l-ai prins pe fraier”.

Același altgoritm este aplicat de Pătraru în cazul „acoperiților” din presă: „Cum afli dacă un jurnalist e în slujba statului și nu a cetățenilor? Vezi ce părere are despre abuzurile instituțiilor de forță. Dacă le susține și spune că trebuie să-i dăm câteva șuturi în gură democrației pentru binele ei, din nou, l-ai prins pe fraier. Spor la numărat. Atenție, unii se încadrează în ambele categorii”, a scris acesta pe Facebook.
 
România are unul dintre cele mai mici salarii minime pe economie din țările Uniunii Europeană (UE), aproape 322 de euro după majorarea din 1 februarie, depășind doar Bulgaria, unde salariul minim este de 235 de euro. În Luxembourg, acesta ajunge la 1.999 de euro.
 
1450 este acum salariul minim pe economie în România