ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La clubul Bamboo a izbucnit un incendiu, clubul arzând în totalitate sâmbătă dimineața. Peste 30 de persoane au ajuns la spital.

Potrivit ISU, Clubul Bamboo avea aviz de securitate la incendiu, dar nu și autorizație de funcționare. Pompierii susțin că au dat mai multe amenzi.

Într-un comunicat transmis sâmbătă, Parchetul Tribunalului București spune că  în urma incendiului din club efectuează urmărirea penală într-un dosar penal privind infracțiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane), cercetările fiind făcute de doi procurori criminaliști din cadrul Secției de urmărire penală și de ofițeri din cadrul Serviciului Omoruri.

Cătălin Botezatu este unul dintre proprietarii clubului, alături de Joshua Castellano.

Bamboo este unul dintre cluburile celebre ale Capitalei, fiind frecventat mai ales de persoane din lumea mondenă.
Unul dintre martori a spus că în club se fuma, chiar dacă legea interzice acest lucru. Dovada este un set de fotografii publicate pe 22 octombrie 2016 din care se poate observa că în Bamboo se fuma chiar în interiorul clubului.
 
Ce prevede legea
 
Fumatul a fost interzis prin lege în spații publice închise, din 17 martie 2016 și prevede o amendă de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoanele care fumează în spațiile în care fumatul este interzis.

Pentru firmele care administrează spațiile în care fumatul este interzis, Legea prevede o amendă de 5.000 de lei la prima abatere, de 10.000 de lei și suspendarea activității până la remedierea situației în cazul celei de-a doua abateri și de 15.000 de lei și închiderea unității la a treia abatere.