ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a României a decis să nu recunoască mariajele între persoanele de același sex, ci doar dreptul la liberă circulație și ședere pe teritoriul țării, în urma deciziei CJUE privind cazul Coman-Hamilton.

„S-a admis în sensul că textele criticate sunt constituționale în măsura în care recunosc dreptul la liberă circulație și la ședere pe teritoriul României. Nu ne-am pronunțat cu privire la recunoașterea căsătoriei. Am recunoscut în spiritul deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene", a anunțat miercuri președintele CCR, Valer Dorneanu, potrivit Agerpres.

Precizăm că avocatul celor doi ceruse Curții să recunoască mariajele între persoanele de același sex, ceea ce CCR a respins prin decizia de azi. 
 
Pornind de la cazul cuplului homosexual Adrian Coman - Clai Hamilton, Curtea de Justiție a UE a stabilit în iunie că, fără a fi obligate să autorizeze căsătoriile între persoane de același sex, statele UE trebuie să garanteze drepturile ce decurg din cel de rezidență și pentru soții de același sex, chiar dacă unul dintre parteneri este cetățean UE iar celălalt non-UE.