ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Învăţământul românesc are grave probleme, iar acest lucru este vizibil an de an în rezultatele pe care elevii le obţin la diferite examene.Materia predată este depăşită sau inadecvată, iar cadrele didactice sunt prost plătite. 

O ultimă dovadă în acest sens este examenul de la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a 8-a din 2015. Într-o culegere specială cu teste aceştia au de rezolvat un subiect în care numele actriţei Monica Bîrlădeanu este cap de afiş.

La proba de limba şi literatura română elevii au constatat cu stupoare că au de analizat "aventurile Monicăi Bîrlădeanu" în America, test inclus, spre surpinderea tuturor de un profesor de specialitate într-o culegere specială cu teste. Este vorba despre un interviu, acordat în urmă cu câţiva ani de Monica Bârlădeanu revistei The One, în care românii sunt informaţi cu privire la viaţa sentimentală a vedetei, rolurile din filme, stilul vestimentar, dar şi despre viaţa ei în SUA, scrie click.ro

Unii dintre părinţii elevilor de clasa a VIII-a au fost revoltaţi de ceea ce scrie în culegere: "Iată dovezi că tineretul este îndobitocit din şcoală. La testul pentru Evaluare Naţională 2015 pentru clasa a 8-a, elevii trebuie să povestească despre aventurile Monicăi Bîrlădeanu (cine-o fi asta habar nu am, acum am auzit pentru prima dată de ea) în America şi să descrie un joc virtual de pe internet. 
Daca vrei să distrugi o ţară, atunci ucide-i sistemul de învăţământ. Cum? O populaţie cu o educaţie slabă va vedea prea târziu ce i se plănuieşte de către clasa politică. (...) O populaţie cu o educaţie slabă nu va avea un nivel bun de pregătire şi de instruire şi astfel nu va putea ocupa decât funcţii şi poziţii în pătura de jos a societăţii. (...) Generaţia tânără e încurajată să devină o generaţie bolnavă care la rândul său va zămisli progenituri bolnave cu potenţial intelectual redus şi cu durată de viaţa din ce în ce mai scăzută", a scris una dintre mămicile unui elev pe Facebook.

Prima probă a examenului de Evaluare Naţională 2015 va avea loc luni, 22 iunie 2015, la Limba şi literatura română, iar marţi, 23 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor susţine examenul scris la Matematică.

Rezultatele se vor afişa la 26 iunie 2015, până la ora 16:00, urmând ca în aceeaşi zi între orele 16:00 - 20:00 să fie depuse contestaţiile, conform calendarului de desfăşurare de la Evaluarea Naţională 2015 pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015, publicat de Ministerul Educaţiei.

În perioada 27 -29 iunie 2015 se vor recorecta lucrările celor care au depus contestanţii, iar la 30 iunie 2015, se vor afişa rezultatele finale după contestaţii.