ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Puric – actor, eseist, autor și regizor de teatru român, care a jucat în teatru, film și în spectacole de televiziune, a fost invitatul emisiunii Mic dejun cu un campion de la TVR 2.
 
Acesta a vorbit, printre altele, despre așteptările pe care le are de la tinerii români.

„Poporul român are capacitate de a îndura și de a nu prolifera răul, de a nu răspunde. Iisus pe cruce cand a zis <<mi-e sete>>, nu îi era sete, îi era sete ca Iuda să se întoarcă, să nu îl piardă. Mi-e sete ca poporul ăsta să se întoarcă, să nu se dezbine.
 

Valeriu Gafencu era în celulă legat cu lanțurile alea de animal, toată România era sub tancurile rusești, nicio speranță. El atunci a spus un lucru, apropo de ceea ce se numește nădejdea în Hristos și ceea ce se numște vedere înainte, că comunistul o să dispară. Cine credea în 50-51, când comunisnul abia se instalase. El a zis așa: Pregatiți-vă pentru ceea ce o să vină că o să fie mult mai periculos și puneți cărămidă nouă creștină. Uitați ce se întâmplă!

Pământul acesta a dat sfinți care au văzut înainte.

Mi-e sete de genul acesta de oameni care s-au jertfit, mi-e sete de această condiție a României. Mi-e sete ca acești tineri care acum își risipesc energia și credința pe un teren fals să se întoarcă. Mi-e sete ca ei să iasă pe stradă pentru alte lucruri. Să iasă pentru faptul că istoria a fost dezgolită de martiri și sunt condamnați prin lege. Mi-e sete ca să-i văd pe stradă ca să apere familia în normele ei adevărate. Mi-e sete să-i că țin la demnitatea și la onoarea poporului român și nu la lucruri conjuncturale. Mi-e sete de această țară în parametrii ei spirituali. Să iasă România pe stradă pentru onoarea și pentru demnitatea ei, nu să fie manipulați. Mi-e sete ca acest tineret să se întoarcă la Dumnezeu.

Mergeam pe stradă și mi-am dat seama că libertatea fără Dumnezeu este primul pas spre sclavie. Își cer singur lanțurile. Viitorul fără Dumnezeu nu există. Libertatea nu există decât în credință”, a spus Dan Puric la emisiunea Mic dejun cu un campion de la TVR 2.