ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce anul trecut a fost un succes la București, ediția de anul acesta al Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși va avea loc la Iași.

După cum ActiveNews a anunțat deja, unul dintre amfitrionii evenimentului va fi cunoscutul prezentator de la Radio Zu, Daniel Buzdugan.

Acesta a vorbit într-un interviu pentru Radio Trinitas despre valorile pe care credința în Dumnezeu le poate aduce în viața unui tânăr.

Astfel, acesta spune că „Nu trebuie să te îmbeți, să strici, să spargi sau te droghezi ca să te simți bine” și „părinții sunt cei mai buni prieteni pe care un tânăr îi poate avea”, conform agenției Basilica.

Daniel Buzdugan susține că apropierea de Dumnezeu îi ferește pe tineri de vicii.

„Dacă un tânăr este apropiat de Dumnezeu, nu va fi sclavul viciilor, al lucrurilor mai puțin plăcute pe care tinerii din ziua de astăzi le știu”, a adăugat moderatorul.

În final, acesta i-a îndemnat pe tineri să aleagă orice, dar nu ce ar putea regreta mai târziu.

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați în acest proiect ca voluntari.