ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actele de identitate electronice sau „buletinele cu cip” devin și în România realitate, guvernul fiind gata să implementeze proiectul de lege în acest sens.

Ministerul de Interne a organizat miercuri o dezbatere publică pe tema proiectului de lege privind noua carte electronică de identitate, care ar ar urma să asigure și funcționalitatea cardului de sănătate. Noul document ar putea fi disponibil de anul viitor, dar nu va fi obligatorie preschimbarea, în momentul apariției acestuia.

Daniel Gheorghe a scris despre această decizie a Guvernului, considerând că „MAI aruncă banii pe prostii”, iar România lasă să „deschidă inutil astfel de portițe care atentează la libertatea personală și care în viitor pot avea drept rezultat inrobirea omului”.

„Serviciile care privesc evidenta românilor din afara granițelor și cele de cetățenie merg dezastruos, poliția nu are bani pentru benzină, motorină, patrule suplimentare și dotări care să sporească protecția personalului de ordine, birocrația sugruma orice inițiativa și pentru tot felul de acte se sta cu zilele la cozi. Și totusi, MAI aruncă banii pe prostii: cartea de identitate electronică dotată cu un CIP! Eu cred că dreptul la libertate este un drept fundamental lăsat omului de Dumnezeu și mi se pare inadmisibil ca România să deschidă inutil astfel de portițe care atentează la libertatea personală și care în viitor pot avea drept rezultat inrobirea omului de către tot felul de forțe de coercitie publică ori de altă natură! Nu avem nevoie de o societate a controlului total, ci de o societate a libertății responsabile și demne! Ca vicelider al grupului parlamentar al PNL, în cazul în care această lege va ajunge la votul Camerei Deputaților, voi cere un categoric vot de respingere împotriva acestui proiect anti-liberal, opresiv și ultra-costisitor fără rost ! Costurile morale și materiale ale acestui proiect sunt inacceptabile!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.