ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plutonierul în retragere Daniel Porumb a împlinit pe 28 iulie 36 de ani. Născut în 1980, Daniel a fost rănit grav într-o misiune în Irak, în aprilie 2007, suferind un traumatism vertebro-medular cervical care îl ține în scaunul cu rotile de 9 ani de zile.

9 ani în care zi de zi a luptat și luptă cu demnitate, putere de caracter și curaj cu acest crunt diagnostic.

Daniel a rămas paralizat de la gât în jos în urma unui accident produs în timp ce se afla în misiune în Irak, în 14 aprilie 2007. Tabul în care se afla împreună cu mai mulți camarazi a căzut de pe un pod, de la o înălțime de zece metri. "După ce m-au scos din tabără mă întrebau cum mă simt, ce e cu mine. Mi-am dat seama că nu-mi pot mișca nici mâinile și nici picioarele", a spus Daniel Porumb.

Ulterior a fost diagnosticat cu fractură cervicală. Daniel a fost supus unei intervenții chirurgicale la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania) și a urmat un tratament de specialitate la Institutul Medical Neurologic "Hongtianji” din Republica Populară Chineză.

Recent, Daniel a fost admis la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București și așteaptă cu nerăbdare prima sesiune.