ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 11.000 de bătrâni, bolnavi, copii abandonați, deținuți sau oameni nevoiași au fost ajutați, anul trecut, de Mitropolia Banatului prin donații de aproape un milion de euro.

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, s-a implicat de-a lungul acestui an în sprijinirea unor oameni sărmani rămași fără acoperiș deasupra capului sau care locuiau în condiții improprii. Mitropolitul Banatului a ajutat o femeie cu patru copii, care locuia într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare, să se mute într-o casă normală. De asemenea, IPS Ioan Selejan a sprijinit și trei familii cu mai mulți copii din Timișoara, care au rămas pe drumuri, la mijlocul lunii ianuarie, după ce un incendiu le-a distrus casa. În doar câteva zile, acoperișul distrus a fost reparat, iar locuința a fost renovată imediat. În septembrie, Mitropolitul Banatului a oferit o casă  în satul Variaș, din județul Timiș, familiei unui deținut cu patru copii, închis la Penitenciarul Timișoara. Tot în toamna anului trecut, IPS Ioan Selejan a donat o altă casă unei familii sărace cu opt copii, din localitatea Murani.

După cum susține pentru www.pressalert.ro preotul Cristian Pavel, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Timișoara, donații au mai fost făcute pentru organizarea de activități în domeniul protecției drepturilor copilului, a persoanelor cu dizabilități sau a sprijinirii bătrânilor pe care n-are cine să-i îngrijească sau a familiilor sărace. "În anul recent încheiat, Centrul eparhial și-a îndreptat atenția asupra îndrumării morale și spirituale a credincioșilor din cele șase protopopiate, cu 272 de parohii și 70 de filii, grijă aparte fiind arătată bolnavilor din spitale, vârstnicilor și copiilor aflați în centre speciale, deținuților, fără a-i uita pe confrații fără adăpost și care sunt oblăduiți în azilele de noapte din Timișoara”, arată preotul Cristian Pavel.

Recent a fost făcută publică suma cheltuită în scop filantropic de către Biserica Ortodoxă Română, în anul 2016. Este vorba de aproape 96 de milioane de lei, adică peste 21 de milioane de euro.