ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolia Ardealului, dar și Episcopia Devei și Hunedoarei  au început demersurile pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca.

Astfel, s-a stabilit o comisie care va analiza viața Părintelui Arsenie, scrierile și activitatea acestuia. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că primul pas pentru canonizare, respectiv existența unei evlavii populare, a fost pus în practică.

Anual, sute de mii de români merg la mormântul Părintelui Arsenie Boca pentru a se ruga. De asemenea, cărțile sale, dar și icoanele cu chipul părintelui sunt la mare căutare.

Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că trebuie făcută o distincție între credința autentică și superstiție.

"Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie sa facem distinctie intre evlavia autentica si superstitia, bigotismul multora dintre cei care merg la mormant. Parintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului.”, a spus el.

După ce va întocmi dosarul, acesta va fi înmânat Sfântului Sinod, unde se va lua decizia. Procesul poate fi îndelungat.
 
În acest moment, există o petiție online pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca, pe care o puteți accesa sau citi, AICI.