ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul Islamic a comis cele două atacuri cu bombă din Egipt de duminică, în ziua Floriilor, soldate cu cel puțin 36 de morți și peste 100 de răniți, a anunțat agenția de presă afiliată grupării jihadiste Amaq.

Deputatul Daniel Gheorghe face un apel către autoritățile europene de a apăra valorile creștine din Orient, care astăzi au fost puse la grea încercare de organizația teroristă Stat Islamic.

„Într-o lume care tolerează ura, crima, fanatismul, dar care se arată necruțătoare cu orice element de spiritualitate creștină, noi toți trebuie să ne rugăm pentru frații noștri creștini, copții din Egipt. O lume întreagă închide ochii nepermis de laș în fața grupării criminale „stat islamic în Siria și Iraq” și asistă la un șir neterminat de tragedii. Europa este datoare să apere drepturile creștinilor din Orient și să pună capăt crimelor de factură jihadistă. Astăzi, noi toți suntem egipteni!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Două atentate cu bombă au vizat duminică două biserici creștine copte din Egipt - unul soldat cu cel puțin 27 de morți în orașul Tanta, iar celălalt soldat cu cel puțin 11 morți la Alexandria, înaintea unei vizite a papei Francisc îmn Egipt pe 28 și 29 aprilie.

Primul atentat a avut loc cu puțin înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României, în plină sărbătoare a Floriilor, în Biserica Mar Girgis (Sf. Gheorghe) din Tanta, un oraș situat la aproximativ 100 de kilometri de Cairo, în Delta Nilului.

Câteva ore mai târziu, altă explozie a avut loc la Biserica Mar Morcos (Sf. Marcu) din Alexandria, soldată cu 11 morți și 35 de răniți.