ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă statele UE, inclusiv România, au primit de la Comisia Europeană dreptul de a restricționa vânzările de terenuri agricole către investitori străini, se pare că legea care se află în Parlamentul României are șanse mici să fie adoptată.

Deputatul Daniel Gheorghe atrage atenția asupra faptul că „în ciuda unui discurs care pare a susține cauza apărării pământului românesc si cea a susținerii capitalului autohton din agricultură, majoritatea PSD - ALDE se pregătește să respingă legea PNL la Senat, prima cameră sesizată in acest caz”.

În continuare, acesta susține că va lupta pentru ca această lege să fie aprobată de Camera Deputaților, care este for decizional.

„Când am venit cu ideea unei legi care să restrângă vânzarea terenurilor către străini și care să apere interesele întreprinzătorilor români din agricultură, unii colegii au marșat ferm favorabil pe idee, însă nu puțini au fost cei care au privit inițiativa legislativă cu scepticism ori chiar s-au speriat de ea. Astăzi, președintele Klaus Johannis a vorbit despre problema înstrăinării terenurilor cu îngrijorare, manifestând idei absolut identice celor exprimate de mine și de colegii mei din PNL alături de care am inițiat propunerea legislativă care acum se găsește în procedură la Senat. 

Din păcate, în ciuda unui discurs care pare a susține cauza apărării pământului românesc si cea a susținerii capitalului autohton din agricultură, majoritatea PSD - ALDE se pregătește să respingă legea PNL la Senat, prima cameră sesizată în acest caz. Vânzarea masivă a terenurilor către cetățenii străini se transforma treptat intr-o amenințare la adresa securității alimentare a României. Voi lupta pentru adoptarea în regim de urgență a acestei inițiative de către Camera Deputaților, forul decizional. În rest, sper să nu ne trezim cu vreo inițiativă a actualului guvern pe același subiect cu cel atins de noi, național-liberalii, și în care sa ne trezim că regăsim inclusiv virgulele puse greșit din actul normativ propus de PNL!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.