ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Văd pe rețele că multă „lume bună” din mass-media și nu numai, se plânge și deplânge iminenta numire a unui fost șef al tabloidelor „Libertatea” și „Cancan” în funcția de ministru al Culturii și în spatele fiecărei postări văd cum duhnește ipocrizia.

De ce vă deranjează domnilor? Domnul în cauză ar putea să vă fie coleg și atunci l-ați apăra din toate puterile, cu toate mizeriile pe care le-ar coordona. De fapt, atunci când unul sau altul mai avea temeritatea să critice tabloidizarea presei românești, toți ați luat apărarea fenomenului, aruncând alibiul mincinos „că asta vrea publicul”. De fapt, asta e calea cea mai simplă pentru a face voi bani!

Asta o confirmă Daniel Gorgonaru, care spune că individul e băiat bun, „s-a intersectat cu el pe la Ringier” ( investitor străin, serios, nu ca ai noștri), pe când „lucra la Libertatea”. Și apoi să te plângi de fostul tău coleg și unde? - tocmai în Adevărul, care la doi pași ne bagă un sân, un sex, ceva , este culmea nesimțirii. Și da, ați ghicit, și domnul Gorgonaru este un luptător pentru drepturile omului și împotriva Bisericii pe motiv de imoralitate. Hârtia și online rabdă într-adevăr orice...

 

FOTO: Captură de pe Adevărul.ro


Dar ce vorbesc, pe toate site-urile zise „de calitate” tronează link-uri către tabloide. Acum nu vă mai plac? 

Domnul Tolontan se arată oripilat de „curcubeul” noului premier, Mihai Tudose, dar siteul pe care-l păstorește abundă în titluri înșelătoare și „știri” precum: „Muza fitness-ului. Michelle Lewin și-a pus pe jar fanii de pe rețelele de socializare”. Și mai încolo, ce să vezi, chiar link direct către Libertatea!

Un alt deontolog faimos, fost jurnalist, actual „rezist”-ent de meserie, justifica toate aberațiile pământului pe care le accepta ca șef peste siteul evz, prin faptul că „trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obține audiențele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită și plata salariilor colegilor ce vă oferă conținut de calitate”. Apoi urmează marea manipulare: „Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulțumiți de titlurile din secțiunea noastră de divertisment. Am explicat-o și colegilor ziariști care critică acest tip de conținut uneori cu o aroganță ușor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atrași de așa ceva.”. Nu domnule deontolog, nu sunt atrași de așa ceva, sunt captivi la așa ceva. E o diferență enormă, pentru că publicul de care vorbești este format din copii, adolescenți sau oameni fără prea mult discernământ. Adică viitorii subiecți ai știrilor despre crime, violuri, tâmpenii, asistați social, indiferenți civic și tot tacâmul. Și voi știți asta, pentru că a forma un om este dificil și n-ai garanția că vei reuși, dar să cultivi o dependență este foarte ușor și mai ales, profitabil. 

Așa că nu vă mai plângeți că l-au numit pe ăsta la Cultură și pe Tudose la Guvern. Semănați ce-ați cultivat. Ba chiar ar trebui să vă bucurați: în felul ăsta, puteți pune la vederile linkurile ascunse de pe siteurile voastre: veți deveni respectabili! Doar e link către siteul care l-a dat pe Ministrul Culturii...