ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 22 octombrie, pe o ploaie sâcâitoare, peste 8.000 de români au ieșit în stradă la Oradea, pentru a mărturisi public că doresc organizarea unui referendum care să determine definiția familiei, prin Constituție.

La apelul Coaliției pentru Familie, la Oradea au manifestat români de toate etniile și confesiunile, de la reformați la ortodocși, de la români la maghiari sau sași. De altfel, unul dintre discursuri a fost în limba maghiară. La adunarea publică din Oradea au participat majoritatea liderilor religioși din zonă, inclusiv Episcopul Oradiei, PS Sofronie, dar și familia Bodnariu.

În cadrul mitingului, Ioan Șolea, președintele Asociației Părinților pentru Ora de Religie Buzău (APOR) și membru al Coaliției pentru Familie, a rostit următorul discurs. În mod neașteptat, mass-media a ignorat complet reprezentantul unei organizații informale care a reușit să strângă 3 milioane de semnături. Iată discursul:

 

Oradea! România te salută, îți mulțumește și te aplaudă!
România! Oradea te salută, te sprijină și te aplaudă!


De-atât lup și oaia prinde a mușca! Dacă era soare, s-ar fi spus că ați plecat la plimbare și v-ați întâmplat … aici, dar pentru că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu ploaie, acum știe toată lumea că vom merge până la capăt cu apărarea familiei în România!

Voi sunteți tinerii frumoși și liberi, de vârste diferite, care înțelegeți rostul căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, al cărui rost este protecția copiilor noștri! 

Dacă noi pierdem această luptă, în fața mormântului nostru vor veni copiii noștri și vor cere de la noi socoteală și ne vor spune: Ne-ați lăsat o lume în care noi nu mai încăpem, în care creștinismul este scos afară! Nu putem să le lăsăm o altă Românie, decât cea întemeiată pe valorile tradiționale ale acestui popor! De ce? Pentru că sunt verificate de sute de ani și pentru că s-a murit pentru ele în tranșee, pentru că sângele neamului nostru a întărit și a statornicit această credință, pe care nu ne-o vor putea lua nici acum, nici mâine, pentru că alături de noi stă Dumnezeu și dacă Dumnezeu este cu  noi, cine este împotriva noastră?  

Strămoșii noștri ne-au lăsat cuvânt în imnul național, să ne-amintim în fiecare clipă și spune așa: „Deșteaptă-te române din somnul cel de moarte!” Ce înseamnă aceasta, decât că există un somn al morții?  Nu putem să dormim acest somn! Așa că spunem cu toții: 

România, trezește-te!
România, trezește-te!
România, trezește-te!

Am început acest demers nu în contra statului român, nu împotriva instituțiilor de drept, pentru că noi suntem cetățeni responsabili și înțelegem ce reprezintă acestea pentru democrație și pentru libertate, am respectat toate cadențele legale și toate legile care se referă la inițiativa legislativă, făcând o reverență statului de drept din România, nu am ieșit în stradă să influențăm decizia Curții, nu am făcut nici un fel de influențare, decât că ne-am făcut datoria și am strâns 3 milioane de semnături. Acum nu mai putem să tăcem, pentru că nu pe noi ne lovesc cei care vor să ne evite, cei care nu vor organizarea referendumului, ci însăși democrația și statul român care a legiferat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției. 
Sus inima, români!

Ridicați încă o dată toate aceste frumoase cerințe, ca milioane de ochi să le vadă, ca milioane de inimi să bată în același ritm cu noi și România să fie încă o dată o voce care să spună: 

Vrem căsătorie între un bărbat și o femeie!