ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce profesorul Manuel Valeriu, din Sibiu, a redactat o scrisoare deschisă, adresată liderilor de sindicat, pe care îi îndeamnă "să protesteze vehement  împotriva aberațiilor elevilor minori care vor să schimbe legea în învățămînt", iată că un alt cadru didactic de la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" din Brăila propune pe Facebook "dreptul profesorului de a purta armă în școală, pentru a-i împușca pe elevii care refuză predarea unui telefon folosit la ore".

O organizație a elevilor a făcut niște propuneri Ministerului Educației în ceea ce privește drepturile și obligațiile elevilor. Acest Consiliu cere, printre altele, dreptul de a nu fi supuși vreunei forme de discriminare din partea personalului didactic, dreptul de a fi informați cu cel putin trei zile înaintea unei lucrãri scrise, dreptul de a contesta notele profesorilor sau chiar dreptul de a avea la oră telefoanele mobile.

Ștefan Lupu, în vârstă de 59 de ani, este cadru didactic la Liceul de Artă din Brăila de mai bine de 3 decenii și predă muzica instrument violă și violoncel, iar propunerea șocantă a acestuia vine după ce a fost enervat de modificările propuse de elevi în ceea ce privește drepturile și obligațiile acestora.

Totodată dascălul brăilean transmite și un mesaj Ministrului Educației, Adrian Curaj.

"Fără glumă! Sunt și eu unul din cei care se tem de „ziua de mâine” a școlii românești! Așa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul „drept” al folosirii telefoanelor mobile în școală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în școală! De ce? veți întreba... Pentru a-l împușca pe „elevul” care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeți că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - înaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacții!... Dar citiți și opiniile cu totul la obiect emise de (aproape) toți comentatorii acestui articol! Eu mai am 5-6 ani până la pensie și - credeți sau nu - vreau să ies din școală teafăr și nevătămat („cu toate țiglele pe acoperiș”)!... Domnule Ministru al Educației Naționale, aveți un nume predestinat! Încercați să nu-l faceți de rușine!... La mulți ani și multă minte cui trebuie!...” a scris dascălul pe Facebook.