ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au renunțat la viața de la oraș și s-au retras în inima Munților Apuseni, iar acum vor să le ofere oamenilor o altă perspectivă asupra vieții.
 
Doi tineri din Alba Iulia vor să recondiționeze o casă veche de 80 de ani din zonă și să o ofere spre cazare doritorilor de liniște. Gratuit. Lucrările de reparații la "Casa cu brad" au început deja, însă cuplul mai are nevoie de bani pentru utilități, așa că a pornit o campanie de strângere de fonduri.

"O nouă viață, în armonie cu natura și o oază de liniște și de vindecare". Așa descriu cei doi tineri "Casa cu brad", o casă veche dintr-un sat al comunei Mogoș, județul Alba, care a venit la pachet o dată cu achiziționarea unui teren. Acum, aceștia vor să împărtășească și semenilor lor visul pe care îl trăiesc.
 
Și-au propus să recondiționeze casa, potrivit B1 TV, și să o transforme într-un loc de cazare celor care vor să se refugieze pentru câteva zile în mijlocul naturii și să exploreze minunățiile Apusenilor.

Totul a plecat de la planul de a-și face o casă a lor, din baloți de paie. Între timp, însă, tinerii din Alba Iulia s-au gândit să promoveze un alt mod de a trăi, bazat pe gestul de a dărui.

Pentru a-și putea deschide porțile în luna august, conform planului, tinerii au apelat la o campanie de crowdfunding, prin care au reușit să strângă 1.500 de lei, însă mai au nevoie de încă 5.000 de lei.