ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drapelul României va fi repus provizoriu pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, cu ocazia manifestărilor din data de 8 septembrie consacrate eliberării orașului de sub ocupație fascisto-horthystă, în semn de respect față de veteranii de război, a declarat primarul Antal Árpád, citat de Agerpres.

Primarul UDMR susține că steagul nu poate fi arborat definitiv din motive tehnice, însă se va găsi o soluție de moment pentru ca pe 8 septembrie drapelul să fie așezat pe turla instituției.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită, potrivit dantanasa.ro, conducerii Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne să arboreze în mod permanent drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, în semn de respect pentru jertfa ostașilor români care și-au dat viața pentru eliberarea orașului de sub ocupația ungară.

Anul trecut, cu aceeași ocazie, veteranii de război au fost împiedicați, la ordinul primarului UDMR, să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe. Acum, același primar afirmă că drapelul României va putea fi arborat însă doar provizoriu, potrivit dantanasa.ro.