ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele UNPR, deputatul Valeriu Steriu, a depus în Parlamentul României un proiect de lege privind acordarea de tichete valorice pentru a încuraja mersul pe bicicletă în marile aglomerări urbane din țară.
 
"Ideea acestui proiect se datorează uneia dintre cele mai vechi pasiuni ale mele: mersul pe bicicletă. Țin minte și acum bicicleta pe care am învățat să merg, era o frumoasă cursieră albastră. Am folosit bicicleta ca mijloc de deplasare încă din liceu și am continuat să o folosesc și atunci când eram student, în facultate. Chiar și acum utilizez bicicleta, inclusiv pentru a mă deplasa spre Parlament și am toate motivele pentru a face această alegere: mă antrenez, ajung mai repede și chiar reușesc să contribui la reducerea noxelor. Cu ajutorul acestei legi, îmi propun să conving un segment important din mediul urban să-mi urmeze exemplul și cred că astfel am produce o schimbare importantă la nivelul traficului din marile orașe. Ar fi un mic pas al fiecăruia dintre noi pentru o schimbare mare, în bine, la nivelul comunităților în care trăim. Și, ca să mă fac mai bine înțeles, mesajul meu pentru tânăra generație este: Keep calm and ride a bike!", spune Valeriu Steriu, potrivit unui comunicat al UNPR.

Proiectul de lege presupune ca angajatorii să poată acorda angajaților subvenții sub forma unor tichete de bicicletă o dată la trei ani, valoarea maximă a subvenției fiind de 1500 de lei. Aceste tichete pot fi utilizate pentru achiziționarea de biciclete, precum și a echipamentului de ciclism.

Angajatorii pot acorda indemnizații pentru mersul pe bicicletă angajaților care utilizează acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru deplasările în interes de serviciu. Această indemnizație este acordată tot sub forma tichetelor de bicicletă, într-o limită anuală de 300 lei, pentru o valoare de 0,33 lei/kilometru.