ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ELCEN a anunțat că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă de marți, dacă Romgaz va întrerupe livrarea gazelor către Electrocentrale București (ELCEN).

Această situație apare în contextul în care Romgaz a anunțat, în această seară, că sistează livrările de gaze către ELCEN din cauza datoriilor.

"Noi nu avem cu ce plăti gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Dacă Romgaz întrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce să producem căldură și apă caldă", au declarat surse din ELCEN, citate de Agerpres.

În cazul intrării ELCEN în insolvență, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei.

"SNGN Romgaz SA urmărește cu preocupare desfășurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolvență ale companiilor bucureștene RADET și ELCEN. În cazul intrării în insolvență a ELCEN, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Din 27 septembrie 2016, SNGN Romgaz SA este obligată să întrerupă livrările de gaze naturale către ELCEN", afirmă Romgaz.

Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei.